top of page

ההיסטוריה של השוקולד

עודכן: 15 ביוני 2018



בני המאיה של דרום אמריקה היו הראשונים בעולם שהפיקו שוקולד מפולי הקקאו. השוקולד שלהם היה שונה מאוד מהשוקולד המוכר לנו כיום, ולמעשה מדובר במשקה שוקולד נוזלי ומריר. המאיה אהבו והעריכו כל כך את משקה השוקולד שלהם, שהם כינו אותו "משקה האלים". בממצאים ארכיאולוגים התגלו דמויות של מלכים ואלים של בני המאיה, לוגמים את משקה השוקולד.

לצורך הפקת השוקולד, הם טחנו את פולי קקאו ועירבבו אותם עם מים ועם חומרים שונים כגון: קמח, תירס, וניל וצ'ילי. את התערובת שנוצרה הם העבירו במהירות מכלי לכלי עד שהיה נוצר עליה קצף סמיך, בשלב זה המשקה היה מוכן לשתייה. המאיה לא הוסיפו סוכר לשוקולד שלהם ולכן טעמו היה מריר. גם האצטקים נהגו לטחון את פולי הקקאו ולהכין מהם משקה מר ומתובל בצ'ילי. הם קראו למשקה שהרגיע כאבי בטן וכאבים שונים צ'וקואטל וממנו הגיע השם לשוקולד של ימינו.

במאה ה-16 הביאו הכובשים הספרדים את פולי הקקאו לאירופה. גם האירופאים הכינו מהם את משקה הקקאו, אבל אצלם נוספה מתיקות על ידי הסוכר.

רק בהולנד של תחילת המאה ה-19 נוצרה חמאת הקקאו שאיפשרה לשוקולד להפוך למוצק. השוקולד המוצק של אז היה טעים ומוכר לנו בתור שוקולד מריר. כשהתאחדו יצרן השוקולד רודולף לינט וממציא אבקת החלב אנרי נסטלה, והמציאו את שוקולד החלב, הם הפכו אותו לממתק המבוקש ביותר בעולם.

בהמשך באו המצאות שוויצריות נוספות, כמו שוקולד הטובלרון שנולד ב-1908, וקיבל את צורת הפסגה המשולשת של הר המטרהורן שבאלפים של שווייץ. לצדו קיבע מבחר של שוקולדים שוויצריים איכותיים ונמכרים ביותר, את מעמדו של השוקולד השוויצרי בתור השוקולד המבוקש והאהוד ביותר בעולם.


Comments


אתר זה הינו תרגיל בעיצוב והקמה של אתר אינטרנט. האתר הוכן במסגרת לימודי הנדסאי עיצוב אינטראקטיב של מה"ט. תוכן האתר מומצא גם אם חלקו נכון. אין לייחס לתוכן באתר כל משמעות עובדתית. קריאולו פלוס הינה חברה מומצאית. לא באמת גדלים עצי קקאו בקיבוץ שדה בוקר. השוקלטיירים הצרפתים כנראה מעולם לא היו בישראל. אין אפשרות להתנדב לקטיף. אין לנו מרכז מבקרים עם סדנאות שוקולד. הפוסטים של הבלוג הועתקו מאתרים שונים, נחתכו, וסודרו כך שיתאימו לעיצוב של האתר. אנו מתנצלים אם מישהו נפגע מהתוכן באתר וכן גם אנחנו חושבים שזה היה ממש מגניב אם היה כזה דבר בשדה בוקר והרומנטיקה של הסיפור הייתה מציאות חיה.

  • Google Places Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page